JUST NU: KFF nära att återta ledningen

just nu: kff nära att återta ledningen

GÖTEBORG. BK Häcken tar emot Kalmar FF.

Följ matchen med FotbollDirekt här!

Bortsett från matchen mot IFK Norrköping så har BK Häcken varit i gott slag på sista tiden och en seger mot Kalmar tar laget upp på andra plats i allsvenskan.

Dagens motståndare har haft en tuff säsongsinledning, men förra helgen tog man sin andra trepoängare.

Nu har båda lagen släppt sina startelvor inför dagens drabbning på Bravida arena. Anmärkningsvärt vad gäller hemmalaget är att Ali Youssef gör sin första allsvenska start för säsongen.

I den elfte matchminuten kom KFF-målvakten Jakob Kindberg ut helt fel när han skulle sparka undan en boll. Srdjan Hrstic fick tag på bollen, förlängde vidare till Ali Youssef som var nära att spräcka målnollan – men avslutet gick strax utanför.

I den 19:e minuten provade Lars Saetra skottlyckan från distans och tvingade Andreas Linde till en vass räddning.

Tio minuter innan halvtidspausen skulle Kalmar FF komma att ta ledningen. Häcken gick bort sig och Dino Islamovic spelade kyligt fram Jacob Trenskow som hittade nätet till 0–1.

Men svaret från hemmalaget skulle komma – och det snabbt. I den 41:a minuten nickade Srdjan Hrstic distinkt in kvitteringen till 1–1. Det var också ställningen i halvtid.

Omgående i den andra halvleken kom Simon Skrabb till ett gyllene läge att återta ledningen för Kalmar, men Linde svarade återigen för en högklassig räddning.

STARTELVOR:

BK Häcken: Linde-Lindberg-Hovland-Lode-Lundkvist-Rygaard-Gustafson-Amane-Layouni-Hrstic-Youssef.

Kalmar FF: Kindberg-Motaraghebjafarpour-Sjöstedt-Saetra-Hallberg-Romario-Gojani-Skrabb-Jensen-Islamovic-Trenskow.